Tisková zpráva 2024

30.08.2024

Tisková zpráva V Balónkově 30. 8. 2023

KLAUNOSANATORIUM

aneb Klauni z Balónkova jedou za dětmi do nemocnic – UŽ 15 LET!!!

Projekt návštěv členů neziskové organizace TRDLA - divadelní společnost absolutních neherců.

Stejně jako v předcházejících letech, tak i letos spolek realizuje projekt zaměřený na sekundární péči v sociální a zdravotní oblasti se zaměřením na zdravotně znevýhodněné dětské pacienty.

Členové spolku navštěvují zdravotnická zařízení jakožto soubor Klauni z Balónkova. V průběhu svých návštěv dětským pacientům předvádějí různé aktivity v podobě kouzelnických představení, humorných gegů a především umění Globoflexie, česky zváno tvarování balónků.

Letošní putování je výjimečné! Slaví totiž 15 let! Projekt stejně jako každý rok odstartoval v březnu. Členové spolku pravidelně navštěvují vybraná zdravotnická zařízení na území celého Moravskoslezského kraje. Letos spolupráce probíhá ve městech Havířov, Ostrava, Karviná, Frýdek-Místek, Nový Jičín a Krnov. Navíc se rozjela spolupráce s dalšími nemocnicemi jako je nemocnice Hranice, nebo Rehabilitační tacionář v ostravě spadající pro městskou nemocnici v Ostravě- Fifejdách Veškeré náklady jsou financovány sponzory projektu, mezi které v letošním roce patří Moravskoslezský kraj jakožto hlavní partner

Dále nás podpořili tyto firmy a společnosti :

Mikes – výroba obalů,Wellnes hotel Pohoda, Autobazar Josef Tvardek, Kolimpex, RICHTER COLOR, RADEGASTŮV ŠENK NOŠOVICE, Autoskla Lapisz, p. Klement Brokeš, Dentální hygiena Darja Tvrdá, fa EYES OPTIK, rádio Čas Rock radio, Forum Nová Karolina, obchodní centrum Elan, Arctis klimatizace, Ospol tech.

Musíme samozřejmě poděkovat řadě soukromých dárců, kteří přispěli. Mezi ně patří

Milan Moravec, Markéta Prokešová, Iva Medvecká, Ondřej Šebestík, Dan Říman, Matěj Janček a řada dalších přispěvatelů.

Projekt bude probíhat po dobu celého roku 2024. Děkujeme Všem za podporu.